Baby met handen laten eten beter

Baby’s gepureerd eten geven met een lepel verhoogt de kans op overgewicht op latere leeftijd. Beter is het een kind al vanaf de eerste hapjes zelfstandig met de hand te laten eten. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Nottingham.

Zelfstandig eten
Het wordt misschien een knoeiboel, maar dat moet je dan maar op de koop toe nemen. Onderzoek aan de universiteit van Nottingham heeft aangetoond dat het goed is om kleine kinderen zelfstandig met hun handjes te laten eten. Dit verkleint de kans op overgewicht. Aan het onderzoek deden 155 kinderen mee van twintig maanden tot 6,5 jaar. Van hen kregen 92 kinderen vaste voeding die zij met hun handen aten. De andere 63 kinderen kregen gepureerde voeding met een lepel aangeboden. Van de eerste groep hadden acht kinderen na verloop van tijd last van overgewicht, terwijl dit van de eerste groep maar één kind was.

Textuur
De onderzoekers verklaren dat kinderen die vaste voeding eten met hun handen meer aandacht ontwikkelen voor de textuur van het eten. Zij blijken meer geneigd om brood en pasta te eten. Onder de kinderen die gepureerde voeding kregen ontstond een voorkeur voor suiker en gezoete producten. Zodra een baby begint met zijn eerste hapjes kunnen ouders al een keuze maken tussen beide manieren van eten aanbieden.

Marjolein Wolf

Hoofdredacteur Kraamsupportonline

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen