Borstvoeding helpt kinderobesitas voorkomen

In Mediterrane landen komt kinderobesitas het meest voor. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onder meer dan 600.000 kinderen uit 21 Europese landen.

Een tweede studie toont aan dat baby’s die weinig of geen borstvoeding krijgen, een verhoogd risico hebben op kinderobesitas.

Volgens de WHO kampen bijna 400.000 van de in totaal 13,7 miljoen kinderen tussen 6 en 9 jaar in de 21 deelnemende landen met ernstige obesitas.

Kinderobesitas komt het meest voor in Zuid-Europa. In Malta, Griekenland, Italië en Spanje is respectievelijk 5,5%, 4,8%, 4,3% en 4% van de kinderen obees. In de laatste 3 landen komt obesitas het meest (21%) voor bij kinderen die nooit borstvoeding hebben gekregen. Dat toont het tweede onderzoek, dat werd uitgevoerd in 22 landen, aan.

Met uitzondering van Ierland, Frankrijk en San Marino kwam er in alle landen meer kinderobesitas voor bij kinderen die nooit of minder dan 6 maanden borstvoeding hebben gekregen.

Volgens Dr. Bente Mikkelsen van WHO Europa beschermt borstvoeding kinderen tegen het ontwikkelen van obesitas. Hoe langer je borstvoeding geeft (tot en met het tweede levensjaar), hoe minder obees je kind wordt, denkt ze.

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen