BTK Kraamzorg en Medisch Spectrum Twente starten warme overdracht

Onlangs startten de afdeling Moeder Kind van Medisch Spectrum Twente (MST) en BTK Kraamzorg met een warme overdracht van het ziekenhuis naar de thuissituatie. Dit houdt in dat de kraamverzorgende naar het ziekenhuis komt voor de overdracht.

De kraamverzorgende van BTK Kraamzorg komt rond het tijdstip van ontslag naar MST, maakt alvast kennis met het gezin en is aanwezig bij de overdracht. Alle relevante informatie wordt samen besproken, zoals de bevalling en de gezondheid van moeder en kind. Ook verrichten de verpleegkundige en de kraamverzorgende de laatste controles bij moeder en kind. Na de overdracht bereidt de kraamverzorgende de terugreis voor, begeleidt ze het gezin naar de auto en zorgt dat ze veilig naar huis kunnen rijden.

Ontspannener

‘Door een goede persoonlijke overdracht voorkomen we onduidelijkheden en verlies van informatie waardoor de continuïteit van zorg gewaarborgd is,’ zegt Agnes Wiersma, Teamhoofd Moeder Kind afdeling. ‘Daarnaast wordt de overdracht op deze manier een stuk ontspannener. Dit komt moeder en kind ten goede.’ Karin Freriksen, relatiebeheerder BTK Kraamzorg, vult aan: ‘Onze clienten betalen hiervoor niet extra en ze bepalen zelf of ze gebruik willen maken van deze service. De tijd dat onze kraamverzorgende in het ziekenhuis is, gaat wel van de zorguren af. Afhankelijk van de situatie, is dit maximaal een uur.’

 

(illustratie: shutterstock)

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen