Campagne Stoppen met roken

Het Trimbos Instituut heeft een verkenning gedaan onder kraamverzorgenden en kraamzorgorganisaties met betrekking tot het stoppen met roken beleid in de kraamzorg. Bo Geboortezorg en KCKZ zijn hierbij nauw betrokken geweest. Met deze verkenning hebben zij onderzocht welke afspraken kraamzorgorganisaties hebben gemaakt over roken door kraamverzorgenden en het kraamgezin én wat kraamverzorgenden met de gezinnen bespreken over roken.

Helaas is er weinig reactie gekomen op deelname aan de verkenning, dit zou kunnen betekenen dat het onderwerp ‘stoppen met roken’ niet meer zo leeft binnen de kraamzorg. En dit terwijl kraamverzorgenden een belangrijke rol spelen bij het (bespreken van) stoppen met roken en het voorkomen van terugval!

Bo Geboortezorg vindt het belangrijk dat elke kraamzorgorganisatie een goed stoppen met roken beleid heeft. Om kraamzorgorganisatie te ondersteunen het beleid opnieuw onder te aandacht te brengen, en om kraamzorgorganisaties te helpen dit beleid in de praktijk te brengen zal Bo de komende periode in de nieuwsbrief aandacht besteden aan praktische tips en handvatten die uit de verkenning van het Trimbos Instituut naar voren zijn gekomen. Het hele rapport kunt u hier lezen. Over twee weken gaan we van start met de rookvrije werkplek!

In het artikel van Vakblad Kraamzorg, uitgave 2020/3, zijn de resultaten samen met een interview  van een kraamverzorgende beschreven.

bron: Bo Geboortezorg

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen