Centrum voor Zwangerschap en Geboorte failliet

De drie vestigingen van het Centrum voor Zwangerschap en Geboorte zijn failliet verklaard. Het plan van Rob Lenssen om dergelijke centra door het hele land te openen is daarmee mislukt. Dat meldt de Stentor.

Het was een ambitieus plan. Rob Lenssen wilde door heel Nederland centra voor zwangerschap en geboorte opzetten. Vrouwen zouden daar terecht kunnen met al hun vragen omtrent geboorte en jeugdgezondheidszorg. De klinieken zouden een breed pakket aan diensten bieden op het gebied van fertiliteit, echografie, verloskunde, kraamzorg en consultatiebureauzorg. Het is niet Lenssen niet gelukt het concept goed van de grond te krijgen. De reeds bestaande vestigingen in Almere, Nieuwegein en Zwolle zijn failliet.

Verloskundigenorganisaties zijn niet verbaasd over het feit dat de klinieken het niet hebben gered. Zij uitten al eerder hun kritiek op het concept. Zij vreesden voor verlies van de kwaliteit van zorg en wezen erop dat Lenssen geen enkele ervaring had in de geboortezorg. Hun zorgen bleken niet ongegrond. Eind vorig jaar ontving de Inspectie voor de Gezondheidszorg minstens zeven meldingen over het Centrum voor Zwangerschap en Geboorte. De inspectie doet momenteel onderzoek naar deze meldingen.

[Foto Shutterstock]

 

Marjolein Wolf

Hoofdredacteur Kraamsupportonline

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen