‘De ene ouder is nog wanhopiger dan de ander’

Ouders met onderbroken nachten kampen vaak niet alleen met slaaptekort, maar ook met een overdaad aan goedbedoelde adviezen. En zoek je professionele hulp, dan is het wéér moeilijk om door het bos de bomen te zien. Want ‘slaapcoaches’ komen in alle mogelijke gedaanten. Dat schrijft Belgisch dagblad De Standaard.

‘In de zwaarste periode zaten we aan acht keer wakker per nacht, en dat gedurende anderhalf jaar. Ik kan begrijpen dat dit vroeger een vorm van foltering was’, zegt Marilyn De Smet, moeder van twee (3,5 en 2 jaar oud) in De Standaard. ‘Vermoeidheid verandert alles. Je bent prikkelbaarder, waardoor het een beproeving wordt voor je relatie. Ik ben vermagerd, voel me ouder met de dag. Dan zijn er nog de onhandigheid en de vergeetachtigheid. Ik ben zelfs eens een opdracht voor het werk stomweg uit het oog verloren. Uiteindelijk word je zo wanhopig dat je naar alle mogelijke oplossingen begint te zoeken: zowel in de wetenschap als in alternatieve geneeskunde.’

Slaapcoach
Slapen van ’s avonds tot ’s morgens. Er zijn meer ouders met jonge kinderen die ernaar snakken. De een wanhopiger dan de ander. Het gevolg is een groeiende markt voor het bekampen van slaapproblemen. Google je ‘slaapcoach baby’, dan verschijnt bovenaan Karen Claes, ‘België’s eerste gecertificeerde Gentle Sleep Coach’. Voor een totaalsom van 475 euro zorgt ze voor dagelijkse begeleiding tot uw kleintje vanzelf inslaapt en/of doorslaapt. Tweede optie via Google: een therapeutenlijst met vroedvrouwen, kinesisten, ergotherapeuten, osteopaten, massagetherapeuten en ook iemand die thuis is in ‘orthomoleculaire geneeskunde’, een paramedische behandelingswijze die draait rondom doseringen van voedingsstoffen. Een slaapconsultant blijkt dan weer hetzelfde, maar toch iets anders te zijn dan een slaapcoach (Amerikaanse instellingen met online opleidingen claimen elk een woord), lezen we op nog een andere website. En in Nederland zijn slaapcoaches voor jonge kinderen al iets langer een trend.

Lees het hele artikel via deze link: blendle.com

 

(foto: shutterstock)

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen