Eerste kind? Hoge kosten!

Ouders schrikken vaak van de hoge kosten die de komst van een baby met zich meebrengt. Zeker bij het eerste kind kan het bedrag flink oplopen. Oriëntatie op tweedehands producten kan volgens EditieNL kosten besparen.

Babykamer
Krijgen ouders een eerste kindje dan komt er financieel heel wat op hen af. De babykamer moet ingericht worden. Er moet een box komen, een kinderwagen en een autozitje. En dan hebben we het nog niet eens over kleding en luiers, een kolfapparaat of een sterilisatieset voor flesjes. Geen wonder dat ouders wel eens schrikken van de hoge kosten.

Verschillen per provincie
Uit onderzoek blijkt dat ouders de kosten van kinderopvang, een kinderwagen of kunstvoeding onderschatten. Marktplaats deed onderzoek naar de vraag hoe ouders kosten kunnen besparen. Wat blijkt? De prijzen van tweedehands babyspullen verschillen per provincie. Een kinderwagen in Noord-Holland kost bijna twee keer zoveel als in Friesland. Hetzelfde geldt voor een tweedehands autozitje. Toekomstige ouders denken gemiddeld zo’n 2000 euro uit te geven aan babyspullen. In de praktijk blijkt dat ouders geld kunnen besparen door de tijd te nemen zich goed te oriënteren.

Marjolein Wolf

Hoofdredacteur Kraamsupportonline

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen