Ikbenzwanger.com: Finn en Zoë populairste kindernamen in 2019

Finn en Zoë worden in 2019 de populairste namen voor pasgeboren kinderen. Dat voorspelt ikbenZwanger.com op basis van bezoekersstatistieken van de websites.

Elk jaar worden de meest populaire voornamen voor het komende jaar voorspeld. Voor 2019 lijken Finn en Zoë het meest populair te worden onder de kersverse ouders. Deze namen vertoonden in heel 2018 een sterke stijging in de top 20 van populaire jongensnamen en meisjesnamen. Leuk weetje is dat de in 2019 verwachte top 5 jongensnamen allemaal bestaan uit 3 à 4 letters: Finn, Kyan, Noé, Luuk en Otis. De grootste stijger in dit rijtje is Noé. Noé is vanaf eind 2016 elk jaar flink gestegen.

Allermooiste namen
De jongensnaam Sef en meisjesnaam Kyara is door de bezoekers van ikbenZwanger.com uitgeroepen tot de allermooiste namen van 2018. De redelijk onbekende jongensnamen Otis en Savi, Levin en Fos vinden de zwangeren in 2018 ook mooi. Voor meisjes heeft de naam Soof een mooie tweede plek gekregen, wellicht veroorzaakt door de populaire film Soof. Philou, Mare en Jinte waren ook populair.

In trek
Bij de meisjesnamen zijn Zoë en Nora erg in trek. Zoë is afgelopen jaar gestegen en ook Nora wordt steeds populairder. De top 5 bestaat in 2019 naar verwachting uit Zoë, Nora, Mila, Yara en Femke. Of de voorspellingen daadwerkelijk uitkomen en kersverse ouders in 2019 inderdaad het vaakst kiezen voor Finn en Zoë, wordt pas begin 2020 bekend. Elk jaar in januari maakt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de populairste babynamen van het afgelopen jaar bekend.

 

(foto: shutterstock)

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen