Kind dat opgroeit met hond in huis minder kans op voedselallergie

Kinderen die opgroeien met een hond in huis, hebben veel minder kans om een voedselallergie te ontwikkelen. Dat concluderen Londense onderzoekers van het King’s College. Een hond als huisdier hebben, vermindert de kans op allergieën tegen een bepaald voedingsmiddel met maar liefst 90 procent. Dit meldt Vakblad Vroeg

De onderzoekers keken naar de gezondheid van duizend kinderen van 3, 6 en 12 maanden. Van deze groep kinderen had 6 procent een voedselallergie. In gezinnen met een hond, lopen kinderen dus 90 procent minder kans op een allergie. Meer honden in huis zou zelfs volledige bescherming bieden.

De onderzoekers denken dat de bacteriën die een hond in zijn bek en darmstelsel heeft, gunstig zijn voor jonge kinderen. Kinderen worden aan deze bacteriën blootgesteld door de stofdeeltjes die door huis zweven en door hun contact met het dier. Deze bacteriën zouden de darmflora van jonge kinderen positief beïnvloeden.

Deze positieve invloed is al merkbaar bij kinderen vanaf 3 maanden, stellen de onderzoekers. Of een hond in huis hebben tijdens de zwangerschap ook al gezondheidsvoordelen oplevert voor het kind, hebben de onderzoekers niet onderzocht.

 

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen