‘Kind met betrokken vader minder kans op obesitas’

Een kind heeft een kleinere kans op obesitas wanneer de vader een grote rol speelt in de verzorging en de opvoeding. Kinderen die regelmatig met hun vader buitenspelen of anderszins bewegen hebben tot 30 procent minder kans op ernstig overgewicht tussen het tweede en vierde jaar, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

De onderzoekers analyseerden gegevens van bijna elf duizend kinderen tot hun vierde levensjaar. Bij 3.900 van deze kinderen woonde de vader bij hen in huis, maar was hij niet betrokken bij de opvoeding. Alle deelnemende vaders vulden een lijst in met vragen over de rol van de vader in de opvoeding. De kinderen werden beoordeeld op gewicht, eetgewoonten, buitenspeelgedrag en het aantal uren dat ze televisie keken. De onderzoekers hielden tevens rekening met het opleidingsniveau, carrière en financiële situatie van de vader of het gezin.

Het eerste gedeelte van het onderzoek betrof slechts de rol van vaders, uit vervolgonderzoek moet blijken welke invloed de moeder heeft op het gewicht van haar kind. (bron: nu.nl)

 

(foto: shutterstock) 

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactie