Landelijke Borstvoedingsraad en Nationaal Platform Borstvoeding gefuseerd

De Landelijke Borstvoedingsraad en het Nationaal Platform Borstvoeding gaan gezamenlijk verder als Landelijke Borstvoedingsraad. Hester Ripper, voorzitter Landelijke Borstvoedingsraad: ‘Met één stem krachtig werken aan een maatschappij waarin borstvoeding normaal en voor iedereen mogelijk is.’

Het Nationaal Platform Borstvoeding werd in 2002 opgericht met de focus op afstemming en samenwerking in het werkveld. In 2012 werd de Landelijke Borstvoedingsraad in het leven geroepen die op bestuurlijk en beleidsmatig niveau het belang van borstvoeding en kwaliteit van zorg agendeert. Vanaf vandaag zetten zij zich gezamenlijk als Landelijke Borstvoedingsraad in voor een samenleving waarin het geven van borstvoeding gewoon is.

Kennistafels
Tijdens de feestelijke fusie waren leden van beide partijen aanwezig, maar ook belangrijke stakeholders uit het werkveld. Met een korte film werden recente cijfers omtrent borstvoeding uitgelicht. Het plenaire programma werd opgevolgd door drie kennistafels die ingingen op actuele onderwerpen met betrekking tot borstvoeding: vergoeding van lactatiekundige zorg, kwaliteit van zorg en het combineren van borstvoeding en werk. De kennistafels hebben de Landelijke Borstvoedingsraad interessante inzichten gegeven om in de toekomst verder mee aan de slag te gaan. Kijk voor meer informatie op de website van de Landelijke Borstvoedingsraad: borstvoedingsraad.nl of neem contact op met de secretaris, Karen van Drongelen per mail: secretariaat@borstvoedingsraad.nl.

 

(foto: shutterstock)

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen