Merendeel zwangere vrouwen geen voorkeur voor een jongen of een meisje

Het merendeel (59 procent) van de zwangere vrouwen heeft geen voorkeur als het gaat om het geslacht van haar baby. Dit blijkt uit onderzoek van de Negenmaandenbeurs onder bijna achthonderd aanstaande moeders. Terwijl 25 procent van de vrouwen de voorkeur geeft aan een meisje, is het opvallend dat slechts 16 procent de voorkeur geeft aan een jongen. Als het eerste kind een meisje is, dan wil 40 procent van de ondervraagde vrouwen daarna het liefst een jongen.

11 procent van de toekomstige moeders denkt het geslacht van hun kind te kunnen beïnvloeden en 6 procent heeft dit daadwerkelijk geprobeerd. De meeste vrouwen doen dit door rekening te houden met de timing van de ovulatie en met de voeding. 1 procent van de ondervraagden denkt dat je dit kunt beïnvloeden door sokken aan te houden tijdens de seks.

Ook werd de vrouwen gevraagd of ze denken dat de kans op bevruchting groter is als ze met hun benen in de lucht gaan liggen na de geslachtsgemeenschap. Dit doet bijna de helft van de ondervraagde vrouwen. 60 procent doet dit een paar minuten, 34 procent een kwartier en 6 procent langer dan een halfuur.

 

(illustratie: Shutterstock)

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen