Met de baby naar het museum

Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen kinderen met kunst in contact te brengen. Dat vindt Brigitte Timmermans. Zij lanceerde de site www.kunstfanaatjes.nl met tips voor ouders die met een baby of peuter naar het museum willen gaan.

Brigitte Timmermans is voormalig museumvoorlichtster. Het viel haar op dat musea zich enorm inspannen om jeugdig publiek te trekken, maar een belangrijke doelgroep overslaan: baby’s en peuters. Hebben deze kleintjes dan iets aan een bezoek aan een museum? Timmermans denkt van wel. Ook de allerkleinsten kunnen volgens haar genieten van kunst, vooral van abstracte en kleurrijke werken. Kijken naar kunst zou bovendien de hersenontwikkeling van baby’s en peuters kunnen stimuleren.

Reden genoeg voor de voormalig museumvoorlichtster om een speciale site te lanceren voor ouders die een museumbezoek met hun kleintje overwegen. Op de site staan tips waar je aan moet denken. De website geeft ook informatie over wat er elders in de wereld gebeurt op het gebied van museumbezoek voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Zo is er een museum in de Verenigde Staten dat al sinds 2012 een gratis Baby Tour aanbiedt aan bezoekers. Deze speciale museumtoer is ontworpen door experts op het gebied van de ontwikkeling van kinderen.

[Foto Shutterstock]

 

Marjolein Wolf

Hoofdredacteur Kraamsupportonline

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen