Nieuwe versie folder ‘Screeningen bij pasgeborenen’

Er is nieuwe versie van de folder ‘Screeningen bij pasgeborenen’ verschenen. Het eerste deel van deze folder, hielprikscreening bij pasgeborenen, is waar nodig geactualiseerd.

In de vorige versie van de folder worden ouders verzocht om uiterlijk binnen 3 dagen aangifte van geboorte te doen bij de Burgerlijke Stand. Dit is aangepast naar 3 werkdagen. Daarnaast is onder het kopje ‘Uw privacy’ een verwijzing toegevoegd naar een privacystatement op de website www.rivm.nl/bevolkingsonderzoeken-en-screeningen onder het kopje ‘Juridische informatie’. Onder het kopje ‘Meer informatie’ wordt nu ook verwezen naar het stripverhaal ‘Hielprik voor de baby’ op de website www.rivm.nl/hielprik en de webpagina waar informatie rondom de uitbreiding van de hielprikscreening verschijnt: www.rivm.nl/hielprik/uitbreiding. Verder zijn er tekstuele aanpassingen gedaan om de leesbaarheid van de folder te verbeteren. Het tweede deel van de folder, gehoorscreening bij pasgeborenen, is ongewijzigd.

De vorige versie (januari 2018) van de folder ‘Screeningen bij pasgeborenen’ kan worden gebruikt zolang de voorraad strekt. Ook via de webshop wordt de nieuwe versie pas geleverd als de voorraad van versie 2018 op is.

 

(foto: shutterstock)

 

 

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen