Sociale kaart van alle VSV’s in Nederland

Kennisnet Geboortezorg heeft een sociale kaart gemaakt van alle Verloskundig Samenwerkingsverbanden (VSV’s) in Nederland. Doel van dit initiatief is de organisatie van de geboortezorg inzichtelijker te maken. Ook kan men elkaar nu eenvoudiger vinden.

Een Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) is een regionaal besluitvormend netwerk waarin organisaties van verloskundig zorgverleners, regionaal actieve kraamzorgorganisaties en andere regionale geboortezorgprofessionals gezamenlijk het beleid rondom de uitvoering van de zorg vaststellen. Op de sociale kaart wordt elke VSV door middel van een adres op een landkaart geplaatst.

Het is de bedoeling de sociale kaart in de toekomst uit te breiden met de aan VSV’s verbonden organisaties zoals ziekenhuizen, verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties. Doel van de sociale kaart is niet alleen de organisatie van de geboortezorg inzichtelijker te maken, maar ook de interactie tussen deelnemers van kennisnetgeboortezorg te stimuleren: de kaart maakt het gemakkelijker om in contact te komen met professionals in de geboortezorg van specifieke VSV’s.

De sociale kaart bevindt zich achter een log in. Alleen deelnemers van kennisnetgeboortezorg kunnen de gegevens  inzien. Bij elk VSV wordt aangegeven onder welk Regionaal consortium een VSV valt. Lees verder via kennisnetgeboortezorg.nl

 

(beeld: Shutterstock)

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen