Waarzitwatin.nl: Hoe veilig is zonnebrand?

Hoe veilig zijn zonnebrandproducten speciaal voor kinderen? Hoe lang werkt zonnebrand als ik het opsmeer? Is zonnebrand voor iedereen veilig te gebruiken? Welke chemische stoffen zitten er in zonnebrand? De antwoorden op deze vragen vind je op de website waarzitwatin.nl. Deze website is een initiatief van het RIVM, VeiligheidNL en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Waarzitwatin maakt consumenten bewuster van de producten die ze gebruiken en helpt geruchten over producten de wereld uit, op basis van wetenschappelijke inzichten.

De lente is in volle gang, de zon draait overuren! De warmte en het zonlicht hebben een positief effect op ons, en daarom zoeken we haar maar al te graag op. Dat is goed voor de mens, zolang we ons maar voldoende beschermen tegen de schadelijke UV-stralen. Goed smeren, dus! Met een zonnebrandcreme, -olie, -stick of -spray. Op waarzitwatin.nl vind je informatie over de chemische stoffen die voor UV-bescherming zorgen. We geven tips over het gebruik, informatie over de ingrediënten en uitleg over de beweringen op verpakkingen.

Chemische stoffen: gewoon gebruiken
“Je staat er misschien niet bij stil, maar ook in speelgoed, meubels, vloerbedekking en kleding zitten chemische stoffen. Ze zorgen ervoor dat handzeep langer houdbaar is, laarzen soepel blijven en vingerverf leuke kleuren heeft. Zolang je producten gewoon gebruikt, zijn ze niet schadelijk voor je gezondheid. We moeten onze kinderen dus geen slijm laten maken van lenzenvloeistof. Of peuters letters laten schrijven met scheerschuim. Daar zijn deze producten niet voor bedoeld en dat kan onveilig zijn”, aldus Joke Herremans, Hoofd afdeling consumenten en productveiligheid van het RIVM.

Website waarzitwatin.nl
Er is op veel plekken informatie over stoffen in alledaagse producten te vinden. Waarzitwatin helpt je om door de bomen het bos te zien met eerlijke en actuele informatie. In sommige situaties, bijvoorbeeld als je zwanger bent, kleine kinderen hebt of gaat klussen wil je misschien weten welke chemische stoffen in producten zitten. Op de website wordt uitgelegd welke chemische stoffen dat zijn en wat je kunt doen als je een stof wilt vermijden. Op de homepage kun je kiezen voor persoonlijke situaties zoals “Ik ben zwanger” en meer informatie vinden over producten en stoffen die van toepassing zijn op de jouw situatie. Ook staan er tientallen tips, adviezen en mogelijke alternatieven beschreven en benoemt Waarzitwatin voorzorgsmaatregelen. De website wordt continue uitgebreid met meer producten en chemische stoffen.

bron: veiligheid.nl

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen