KraamSupport

Agenda


 • 18 december 2018
  13 maart 2019 in Eindhoven: Congres Vroegsignalering & Vroeghulp Vroeg erbij zijn is dé manier om de gevolgen van fysieke, psychische of sociale problemen bij de ontwikkeling van een jong kind tijdig in te dammen. Het Congres Vroegsignalering en Vroeghulp biedt concrete handvatten om alert te reageren op de hulpvraag van ouders en kind en informeert professionals over nieuwe ontwikkelingen en methodieken op het gebied van vroegsignalering. Het afwisselende programma biedt professionals van allerlei disciplines verdieping en inspiratie. Drie sprekers belichten plenair vanuit verschillende invalshoeken de laatste stand van zaken. De middag bestaat uit zes praktische deelstromen om uit te kiezen. Meer informatie: vakbladvroeg.nl
 • 28 november 2018
  19 maart in Amsterdam: Babycongres ‘De eerste 1000 (levensbepalende) dagen door de bril van de professional’ De ontwikkeling van een kind is de eerste duizend dagen is enorm. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van organen, het ontstaan van hechting, leren praten, staan en lopen. De sprekers richten zich tijdens dit congres op de invloeden in deze periode die gevolgen hebben voor groei, ontwikkeling en gezondheid. Aan het eind van de dag ben je op de hoogte van de laatste wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen en heb je inzicht gekregen in de verschillende interventies en methodieken rondom deze eerste 1000 levensbepalende dagen. Meer info: babycongres.nl.
 • 28 november 2018
  28 maart 2019 in Amsterdam: Het belang van traumaverwerking Traumatische ervaringen laten, vooral bij kinderen en (jong)volwassenen, littekens achter. Hierbij gaat het om zowel psychologische als fysieke gevolgen. Het in staat stellen van een cliënt, patiënt of leerling om een trauma te verwerken is van groot belang. Wanneer een verwerkingsproces niet goed verloopt of stagneert, kan zich een PTSS ontwikkelen. Het congres (Psycho)Trauma op donderdag 28 maart aanstaande heeft als doel kennis bij te brengen over de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van traumaverwerking. Er komt een aantal experts bijeen die ieder vanuit een eigen invalshoek informatie bieden over hun zienswijze, diagnostiek, behandeling en begeleiding. Ga voor het volledige programma en meer informatie naar traumacongres.nl.
 • 10 november 2018
  8 mei 2019 in Utrecht: Congres ‘Slaapproblemen bij jonge kinderen’ Vakblad Vroeg en Euregionaal Congresburo organiseren een congres over slapen en slaapproblemen bij kinderen in de baby- peuter- en kleuterleeftijd. Het bestaat uit twee plenaire lezingen en zes verschillende deelsessies. Het congres is bedoeld voor alle professionals die met jonge kinderen en hun ouders werken. Welke eerste hulp kunnen zij bieden aan ouders van baby’s, peuters en kleuters die worstelen met in- en doorslapen? Wanneer moeten ze doorverwijzen naar specialisten? Hoe kunnen ze ouders, die zelf al zo moe zijn, op een goede manier begeleiden? Wat is daarvoor nodig? Tijdens het congres komen allerlei aspecten aan bod van slaap- en slaapproblemen op de baby, peuter- en kleuterleeftijd. Meer informatie: congresburo.com.
 • 9 november 2018
  4 juni in Ede: Congres Huiselijk Geweld Geweld in de privésfeer is de omvangrijkste vorm van geweld in de Nederlandse samenleving. Het Congres Huiselijk Geweld geeft je informatie en opinies over het signaleren en aanpakken van mishandeling van partners, kinderen, maar ook van ouderen en eer gerelateerd geweld. Naast een uitgebreid plenair programma heb je veel ruimte om je eigen programma samen te stellen tijdens de keuzesessies. Meer info: zorgwelzijn.nl.