‘Baby box’ nu ook in Nederland

Onlangs werd de ‘baby box’ in Nederland gelanceerd. Deze pilot in Heerugowaard is een samenwerking tussen Baby Box Company en Stichting Babyspullen. Al sinds de oprichting ruim vijf jaar geleden is de stichting naar eigen zeggen geïnspireerd door de Finse baby box. Iedere aanstaande moeder in Finland krijgt een kartonnen doos met babyspullen. De boxen zijn voorzien van een matras en kunnen als eerste bedje voor pasgeboren baby’s worden gebruikt.

In Amerika en Finland zijn de wiegendoodcijfers door het gebruik van de Baby Box sterk afgenomen. ‘Reden genoeg voor Stichting Babyspullen om de Baby Box nu ook in Nederland te introduceren.’, aldus Marjolijn Hermus, oprichtster van Stichting Babyspullen. ‘We zijn erg blij dat we met de Baby Box Company kunnen samenwerken en een bijdrage kunnen leveren aan het faciliteren van een veilige start voor elke baby in Nederland. Met de baby box hebben pasgeboren baby’s een veilige plek om te slapen. Voor ouders die het financieel moeilijk hebben worden de boxen aangevuld met basisbenodigdheden, zoals kleertjes, verzorgingsspullen, beddengoed en een kruik. Zo kan hun kindje een veilige én goede start maken.’

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

2 reacties op “‘Baby box’ nu ook in Nederland


  1. Annelies schreef:

    Ik begrijp dat mensen deze in Finland krijgen, maar hoe “krijgen” de mensen hem in Nederland. Als ik zoek op deze boxen kom ik op websites waar ze tussen de 65 en 209 euro kosten, zonder matras. Ik zoek vast verkeerd.

  2. Maartje van der Zedde schreef:

    Het gaat vooralsnog om een pilot in Heerhugowaard. Ik heb het bericht aangepast.

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen