Babywerk lanceert nieuw programma voor ouder-kind relatie

Babywerk lanceerde onlangs het programma ‘Een kindje krijgen’ ten behoeve van de ouder-kind relatie. De betrouwbare en wetenschappelijk verantwoorde informatie in de digitale voorlichting is laagdrempelig en makkelijk te volgen, ook voor mensen die weinig scholing hebben gevolgd.

Het programma is beschikbaar voor brede toepassing in alle domeinen waar professionals mensen met een kinderwens en aanstaande ouders ontmoeten. Een kindje krijgen kwam in multidisciplinaire samenwerking met onderzoekers, professionals en ouders tot stand.

Vijf thema’s

Bij de voorbereiding op de komst van een baby denken we meestal eerst aan de fysieke en materiële zaken die goed geregeld moeten zijn. ‘Een kindje krijgen’ heeft daarnaast oog voor de psychische voorbereiding op het leven met een kind. De voorlichting gaat in op vijf belangrijke thema’s voor mensen met een kinderwens en mensen die een kind verwachten: gezond leven, omgaan met stress, contact met je baby, moeder & vader worden en de bevalling. Elke aflevering begint met een korte gespeelde scène waarin een concrete vraag aan de orde komt. Daarna geven professionals informatie over het betreffende thema. Hierin zijn ook vragen aan de kijker verwerkt. Na de informatie zijn er actieve oefeningen, opdrachten, en verhalen van aanstaande ouders. De vragen tussen de info-filmpjes door en de opdrachten aan het eind zijn bedoeld om deelnemers uit te nodigen zelf actief met de onderwerpen aan de slag te gaan. Doel is het zelfvertrouwen van aanstaande ouders te ondersteunen.

In gesprek

Een kindje krijgen is een hulpmiddel in de contactrelatie die professionals in de volle breedte van de geboortezorg met (aanstaande) ouders hebben: van verloskundige en kraamverzorgende tot jeugdgezondheidszorg, van POP-poli tot ambulante begeleiding. De filmpjes bieden kansen om met ouders in gesprek te gaan. Op de website Een kindje krijgen is een korte trailer te zien van het programma als geheel.

Meer informatie

Babywerk ontwikkelt betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde voorlichting, cursussen, workshops en andere middelen voor professionals en (aanstaande) ouders. Haar missie is bij te dragen aan de psychisch gezonde ontwikkeling van ouders en kinderen tijdens de zwangerschap en in de babytijd. Babywerk is een organisatie zonder winstoogmerk. Meer informatie is te vinden op: babywerk.nl.

 

(foto: shutterstock)

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen