Campagne borstvoeding werkt!

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat in Nederland het voedrecht werd ingevoerd, waardoor het voor vrouwen gemakkelijker werd om borstvoeding en werk te combineren. Toch blijkt dit nog steeds een uitdaging voor veel vrouwen. Om werkende vrouwen die borstvoeding geven extra te ondersteunen, lanceren de Landelijke Borstvoedingsraad en het Voedingscentrum de campagne Borstvoeding werkt! Dit gebeurt tijdens de Landelijke Borstvoedingsweek, die op 30 september van start gaat. De Landelijke Borstvoedingsraad en het Voedingscentrum lanceren tijdens de Landelijke Borstvoedingsweek, in week 40, de campagne Borstvoeding werkt!

Wat houdt de campagne in?

  • Werkgevers kunnen een gratis checklist en deurhanger voor de kolfruimte bestellen op de website van het Voedingscentrum.
  • Daarnaast komen er op de website van het Voedingscentrum inspirerende voorbeelden en verhalen van werkgevers en werknemers.
  • Er start een campagne op social media.

Het doel van de campagne is om het voor vrouwen makkelijker te maken om langer borstvoeding te geven.

Waarom deze campagne?
Borstvoeding is de beste voeding voor een baby en het draagt ook bij aan de gezondheid van de moeder. Veel vrouwen willen graag borstvoeding blijven geven als zij gaan werken. Maar ze missen soms ondersteuning en faciliteiten op hun werk. Zoals een geschikte kolfruimte en steun bij collega’s en leidinggevenden. Met de campagne geeft het Voedingscentrum werkgevers handvaten hoe ze hun organisatie borstvoedingsvriendelijker kunnen maken.

Nieuwe materialen
Het Voedingscentrum heeft voor de campagne nieuwe materialen ontwikkeld die werkgevers gratis kunnen bestellen. Zoals een checklist, waarmee werkgevers eenvoudig kunnen zien aan welke punten ze wettelijk moeten voldoen. Ook de deurhanger, gratis te bestellen bij het Voedingscentrum, is onderdeel van de campagne. Die kunnen werkgevers gebruiken om het gesprek met werknemers over borstvoeding makkelijker te maken. Daarnaast is er een campagne op social media, waar het onderwerp onder de aandacht gebracht wordt met de hashtag #borstvoedingwerkt.

Meer informatie?
Kijk op www.voedingscentrum.nl/borstvoedingwerkt

bron: Borstvoedingsraad

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen