Financieel beleid zorgverzekeraars tweede coronagolf 

Bo Geboortezorg heeft de afgelopen weken met Zorgverzekeraars Nederland (ZN) gesproken over de tweede corona golf en de gevolgen voor de kraamzorg sector. Tijdens de eerste golf liep er een regeling waardoor het mogelijk was zorg op afstand te declareren; deze regeling liep af op 1 september jongstleden. ZN heeft bekend gemaakt dat de regeling wat betreft declaratiemogelijkheden is heropend en is verlengd tot 1 januari 2021. 

Voor kraamverzorgenden betekent dit het volgende: 

  • Kraamzorguren die normaliter fysiek in het gezin worden geleverd, mogen voor een deel vervangen worden middels beeldbellen. De voorwaarden hiervoor zijn dat er minimaal 24 uur fysieke kraamzorg wordt geleverd en er gebruik wordt gemaakt van een beveiligde beeldverbinding; 
  • Er mag een digitale intake plaatsvinden in plaats van een fysieke intake, tegen declaratie van de prestatie intake aan huis; 
  • Het aanbieden van instructies en voorlichting via video’s of een app mag maximaal als één uur kraamzorg worden gedeclareerd. 

 De voorwaarden die gelden voor bovenstaande regelingen zijn ten opzichte van de eerdere regeling niet veranderd. Klik  hier  voor de Q&A van ZN waar deze voorwaarden nog een keer duidelijk zijn toegelicht. 

 

Bron: Bo Geboortezorg 

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen