KraamSupport 4 2016

8 IK … THIENG-UUN HIU
Thieng-Uun Hiu (51) speelde jarenlang professioneel viool, maar de kraamzorg geeft haar meer voldoening: ‘Het applaus van een publiek is niet te vergelijken met als je aan het einde van de week de deur met een goed gevoel achter je dichttrekt.’

10 REPORTAGE: HET ANNA PAVILJOEN
In het gloednieuwe moeder- en kindcentrum van ziekenhuis OLVG in Amsterdam zijn dag en nacht kraamverzorgenden aan het werk die allemaal ook bij gezinnen thuis werken. Verslaggever Laura Jansma nam er een kijkje.

14 REFLUX BIJ BABY’S
Reflux kan tot grote zorgen leiden bij de ouders, maar het is eigenlijk niet meer dan normaal. In sommige uitzonderlijke gevallen kan er meer aan de hand zijn.

18 OUDERSCHAP NA DONORCONCEPTIE
Psycholoog en seksuoloog Astrid Indekeu doet onderzoek naar ouderschap na donorconceptie en schreef er een boek over. Ze vindt het belangrijk dat kraamverzorgenden stilstaan bij de kwetsbare kant van deze gezinnen.

20 MINDFULNESS
Mindfulness kan zwangere vrouwen en hun partner helpen zich voor te bereiden op de baring en het ouderschap. Verloskundige Lillian Wirken ontwikkelde een eendaagse cursus speciaal voor kraamverzorgenden.

EN VERDER …

4 Nieuws

7 Vier vragen aan

24 Wat is jouw mening?

26 Het Kraambureau

30 Kennis & Vaardigheden

 

Marjolein Wolf

Hoofdredacteur Kraamsupportonline

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen