KraamSupport 1 2018

In de nieuwe KraamSupport lees je onder andere een groot artikel over samenwerking tussen zzp’ers in de kraamzorg, een interview met orthopedagoog Sheila van Berkel die het populairwetenschappelijke boek Broertjes & Zusjes schreef en een interview met eenzaamheidsexpert Jeannette Rijks.

Ik … Thea de Visser

Thea de Visser begeleidt veel bevallingen in het ziekenhuis. ‘Ik vind het een verrijking van mijn beroep om mee te kunnen kijken in het ziekenhuis. Door samen te werken zie je de meerwaarde van elkaars werkzaamheden en je kent elkaar beter.’

Van zzp’er naar zelfstandig kraamzorgondernemer

Op dit moment werken er naar schatting duizend kraamverzorgenden als zzp’er en dat aantal is groeiende. De NBvK detecteert een verschuiving van de ‘oude’ manier van werken naar een zelfstandig zorgprofessional die haar eigen zorg organiseert, administreert en factureert aan de zorgverzekeraar.

Moeder na een miskraam

In Nederland hebben jaarlijks zo’n twintigduizend vrouwen een miskraam. Dit kan een enorme emotionele impact hebben op ouders en kan ook doorwerken in een volgende zwangerschap. De meeste vrouwen krijgen na een miskraam alsnog een gezond kind.

Broertjes en zusjes

Ouders kunnen veel doen om een warme band tussen hun kinderen te bevorderen. Dit laat orthopedagoog Sheila van Berkel zien in het populairwetenschappelijke boek Broertjes & Zusjes. Als kraamverzorgende sta je aan de wieg van deze relatie.

Eenzaamheid bij de kraamvrouw

Eenzaamheidsexpert Jeannette Rijks geeft informatie, advies en trainingen over eenzaamheid. ‘Mensen verwachten een roze wolk, maar na de geboorte van haar eerste kind volgt vaak het eenzaamste jaar in het leven van een vrouw.’

En verder …

Nieuws

Vier vragen aan

Wat is jouw mening?

Het Kraambureau

Kennis & Vaardigheden

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen