KraamSupport 2 2018

In de nieuwe KraamSupport lees je onder meer een groot artikel over de JGZ-programma’s Stevig Ouderschap, VoorZorg en SamenStarten, een interview met Carolien Slager, manager geboortezorg bij De Kraamvogel, die uit handen van prinses Laurentien de prijs voor Taalheld 2017 ontving en een artikel over het door Kraamzorg Mama ontwikkelde profiel van de senior kraamverzorgende.

Ik … Liesje Gerritsen

Liesje Gerritsen merkt dat gecompliceerde gezinnen steeds vaker voorkomen zoals samengestelde gezinnen, gezinnen met een andere taal en cultuur of gezinnen met een alcohol- en/of drugsverslaving. ‘Er zijn steeds vaker problemen bij mensen thuis waar wij mee om moeten gaan.’

JGZ biedt steun aan kwetsbare gezinnen

Binnen de JGZ-programma’s Stevig Ouderschap, VoorZorg en SamenStarten krijgen ouders een steuntje in de rug. ‘Ik kom meestal omdat er veel is gebeurd in een gezin en de situatie pittig is.’

De senior kraamverzorgende

Kraamzorg Mama ontwikkelde vier beroepsprofielen om kraamverzorgenden in staat te stellen hun vak te kunnen blijven uitoefenen, ongeacht de levensfase waarin zij zitten. Het profiel van de senior kraamverzorgende biedt doorgroeimogelijkheden.

Strijd tegen laaggeletterdheid

Onlangs ontving Carolien Slager, manager geboortezorg bij De Kraamvogel, uit handen van prinses Laurentien de prijs voor Taalheld 2017. Eerder was ze al gekozen tot Taalheld van Drenthe. Nu kreeg ze de landelijke prijs voor haar inzet om laaggeletterdheid te bestrijden.

Special

Rookvrij opgroeien

Alle kinderen hebben recht op een rookvrije start! Lees vanaf pagina 21 alles over de Taskforce Rookvrije Start en wat jij als kraamverzorgende kunt betekenen voor gezinnen waar gerookt wordt.

En verder …

6 Nieuws

14 Complicatie

24 Wat is jouw mening?

26 Het Kraambureau

28 Kennis & Vaardigheden

29 Recept

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen