KraamSupport 4 2017

8 Ik … Grada Borsen-Koppen

Grada Borsen-Koppen wordt vaak naar probleemgezinnen gestuurd. ‘Ik had laatst een heel autistisch kindje en iedereen dacht: dat wordt niks. Toen heb ik een laken gevraagd en samen met hem een hut gebouwd. In de hut hebben we samen geluncht en toen was het ijs gebroken. Zoiets vergeet je nooit meer.’

22 Wiegendood

In Nederland komt wiegendood steeds minder vaak voor. Toch is het belangrijk ouders goede voorlichting te blijven geven en alert te zijn op tekenen die het risico kunnen vergroten.

26 Handboek Borstvoeding

Eindelijk is er één landelijk borstvoedingsprotocol voor kraamverzorgenden. Velen in de kraamzorg keken halsreikend uit naar de komst van dit document. Verslaggever Laura Jansma ging erover in gesprek met lactatiekundige Myrte van Lonkhuijsen.

30 Stichting Babyspullen

Op 12 maart 2012 zag Stichting Babyspullen officieel het levenslicht op de zolderkamer van oprichtster Marjolijn Hermus. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een professionele organisatie die tot nu toe 8140 babystartpakketten heeft verstrekt.

Special

12 Onderzoek naar kraamzorg

Nog nooit vond er zoveel onderzoek naar de kraamzorg plaats. Er lopen op dit moment vijf driejarige onderzoeksprojecten. Lees deze special van het Kenniscentrum Kraamzorg en laat je informeren.

En verder …

6 Nieuws

9 Vier vragen aan

34 Wat is jouw mening?

36 Het Kraambureau

38 Kennis & Vaardigheden

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen