KraamSupport 4 2018

In het nieuwe nummer lees je onder meer een groot artikel over het gebruik van social media in kraamgezinnen, geelzucht en de hedendaagse vader. En een interview met Siska de Rijke van de NBvK over de Monitor werkdruk in de kraamzorg 2018.

10 Ik … Daniëlle Boon

Daniëlle Boon werkt naast in gezinnen ook in ziekenhuis OLVG Oost op de kraamafdeling. ‘Ik heb het vier keer meegemaakt dat de baby bij de moeder werd weggehaald. Het is best heftig allemaal, maar tegelijkertijd loop ik ook niet weg voor een uitdaging’

12 Maak gebruik social media bespreekbaar

Social media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. In totaal zitten bijna 14 miljoen Nederlanders op social media. Veel ouders die er gebruik van maken realiseren zich onvoldoende dat zij hun kind hiermee kunnen beschadigen.

16 Geelzucht: te veel bilirubine in het bloed

Veel baby’s kleuren geel in de periode na de geboorte. Om ouders gerust te stellen en om te zorgen dat je tijdig aan de bel trekt, is het belangrijk om te weten wat icterus of geelzucht is en welke vormen van icterus er zijn.

22 Monitor werkdruk in de kraamzorg 2018

In juni publiceerde de Nederlandse Beroepsvereniging voor Kraamverzorgenden (NBvK) de Monitor werkdruk in de kraamzorg 2018, een groot onderzoek onder kraamverzorgenden dat veel stof deed opwaaien. Siska de Rijke, woordvoerder van de NBvK: ‘Een terugkomend argument van werkgevers was bijvoorbeeld dat je ziek melden niet kan in de kraamzorg, waar ze vaak aan toevoegden dat wie dat wel doet, niet geschikt is voor dit werk.’

24 ‘Benader de vader als gelijkwaardige ouder’

De hedendaagse vader staat voor grote uitdagingen. Wie als vader echt een opvoeder wil zijn, moet keuzes maken. Zorgprofessionals kunnen eraan bijdragen dat vaders groeien in hun rol.

En verder …

6 Nieuws

28 Het Kraambureau

30 Kennis & Vaardigheden

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen