KraamSupport 5 2018

In de nieuwste KraamSupport lees je onder meer een groot artikel over opgroeien in armoede en een interview met Eva Potharst die het boek Mindful met je baby schreef, een mindfulness-training die ouders thuis in hun eigen tijd kunnen doen.

 10 Ik … Marjo Gradussen

Thea de Visser begeleidt veel bevallingen in het ziekenhuis. ‘Ik vind het een verrijking van mijn beroep om mee te kunnen kijken in het ziekenhuis. Door samen te werken zie je de meerwaarde van elkaars werkzaamheden en je kent elkaar beter.’

12 Opgroeien in armoede

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek is de armoede in Nederland in 2018 gedaald. Daar staat tegenover dat er meer langdurige armoede is. ‘Ik zie steeds vaker gezinnen die niets te besteden hebben’

16 Mindful met je baby

Veel vrouwen ervaren de overgang naar het moederschap als behoorlijk stressvol, wat vaak gepaard gaat met een gevoel van falen en zelfkritiek. Mindfulness is een effectief middel gebleken om stress te verminderen. Eva Potharst schreef daarom het boek Mindful met je baby, een mindfulness-training die ouders thuis in hun eigen tijd kunnen doen.

18 Baby met een klompvoetje

In Nederland worden elk jaar ongeveer tweehonderd kinderen geboren met een of twee klompvoetjes. Zij krijgen sinds 2014 allemaal dezelfde behandeling: de Ponseti-methode. De baby krijgt elke week een nieuw gips waarbij de voet steeds een stukje verder in de juiste positie gebracht wordt.

 24 De kracht van aanraking

Voordat je als foetus licht en geluid kon waarnemen, voelde je met je huid elke beweging in het lichaam van je moeder. Na de geboorte is lichamelijk contact letterlijk van levensbelang voor een baby.

En verder …

6 Nieuws

22 Het Kraambureau

28 Wat is jouw mening?

30 Kennis & Vaardigheden

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen