KraamSupport 6 2017

10 Ik … Janet Kleij

Janet Kleij gaat er vol voor om gezinnen alles te leren en om haar enthousiasme en motivatie over te brengen. ‘Ik laat mensen niet in hun sop gaarkoken. Dat vind ik ook de uitdaging, dat je mensen overal mee kunt helpen, niet alleen met de zorg voor moeder en baby.’

12 Handboek geboortezorg bij verschillende culturen

Onlangs verscheen het boek van Fadua el Bouazzoui, oprichter van de Stichting Voorlichters Gezondheid, en Ingrid Peters, stafadviseur en onderzoeker in het Erasmus MC. ‘Respecteer de cultuur maar blijf jezelf’

16 Overgewicht in het kraambed

Het aantal vrouwen met overgewicht is de afgelopen jaren fors toegenomen. Het speelt binnen de geboortezorg dus ook steeds vaker een rol. Ruim een van de drie vrouwen met ernstig overgewicht ondergaat een keizersnede.

24 Hypnobirthing

‘Hypnobirthing’ houdt in dat een vrouw die aan het bevallen is zich helemaal in zichzelf terugtrekt en weet wat haar lichaam aan het doen is. Door die kennis, die ze krijgt tijdens een cursus, valt een groot deel van de angst weg.

29 Special Integrale geboortezorg

Integrale geboortezorg Nederland kende lange tijd een relatief hoog babysterftecijfer. Een van de maatregelen die zijn genomen om de kwaliteit van de geboortezorg te verbeteren en vermijdbare sterfte verder terug te dringen is hechtere samenwerking en betere communicatie tussen zorgverleners. We noemen dit integrale geboortezorg. Hoe kwam integrale geboortezorg tot stand en wat houdt het precies in? Je leest er alles over vanaf pagina 29!

En verder …

7 Nieuws

20 Het Kraambureau

26 Kennis & Vaardigheden

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen