Kraamsupport in de nieuwsbrief ‘Kansrijke Start’ van Ministerie van Volksgezondheid

In de juni-nieuwsbrief van het project Kansrijke Start van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werd de nieuwste special van Kraamsupport uitgelicht. Dit project zet zich in om ieder kind de best mogelijke start te geven. De eerste 1.000 dagen van een kind zijn namelijk cruciaal voor een goede start, zowel voor de lichamelijke als geestelijke gezondheid.

Kansrijke start

In de nieuwsbrief blikt het projectteam ook terug op de succesvolle conferentie ‘Kansrijke Start Dichtbij’. Tijdens de conferentie op 13 juni in Utrecht sprak staatssecretaris Maarten van Ooijen (VWS) over de vervolgaanpak, recentelijk verstuurd naar de Tweede Kamer. Deze aanpak zet in op het versterken en uitbouwen van het project. De vervolgaanpak richt zich op twee punten: professionals en het informele netwerk die (aanstaande) ouders ondersteunen en professionals die risico’s signaleren zodat er tijdig zorg kan worden geboden. Verder konden bezoekers van de conferentie luisteren naar inspirerende sprekers en praktijkverhalen over het belang van informele netwerken en steunorganisaties.

Kraamzorg special

Kraamzorg speelt een belangrijke rol bij dit project. Daarom werd in de nieuwsbrief van VWS de nieuwste special van Kraamzorg, Kraamsupport en Stichting Centering uitgelicht. In deze special vertellen professionals uit de kraamzorg en verloskundigen welke meerwaarde deze samenwerking heeft voor aanstaande ouders en voor henzelf. Download de special hier.

Esther Matitaputtij

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen