Mensen met allergie worden steeds minder vaak serieus genomen

Omdat mensen vaak roepen dat ze ergens allergisch voor zijn, worden kinderen en volwassenen met een echte voedselallergie niet meer serieus genomen. De Nederlandse Vereniging voor Allergologie roept mensen dan ook op om zich eerst te laten testen voordat ze zeggen ergens allergisch voor te zijn. Dat meldt RTL Nieuws.

De allergologen vinden het vervelend dat mensen zonder diagnose zeggen dat zij een voedselallergie hebben, terwijl dat niet zo is. Kinderen en volwassenen met echte allergieën kunnen hierdoor in de problemen komen doordat bijvoorbeeld restaurants de allergie met een korreltje zout nemen.

Mensen zijn snel geneigd om een voedselintolerantie, voedselovergevoeligheid en een voedselallergie over één kam te scheren. In werkelijkheid heeft ongeveer 5 procent van de kinderen een voedselallergie en ongeveer 2 tot 3 procent van de volwassenen. Zij denken daar zelf echter anders over, want 20 procent van de volwassenen en 17 procent van de ouders denken dat zij of hun kinderen een voedselallergie hebben. (bron: Nationale Zorggids)

 

(foto: Shutterstock)

 

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen