Minister Bruins ontvangt preventieagenda geboortezorg

Onlangs ontving de Minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins de Preventieagenda Geboortezorg 2018-2022 uit handen van de voorzitter van het CPZ Geri Bonhof.

Er is momenteel veel maatschappelijke aandacht voor preventie en vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt binnenkort het programma Kansrijke Start gelanceerd. De samenwerkende partijen in de geboortezorg – Bo Geboortezorg, KNOV, NVOG, NVK, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland en Zorgverzekeraars Nederland – sluiten hierbij aan en vragen aandacht voor het belang van preventie voor, tijdens en na de zwangerschap. In de Preventieagenda van de Geboortezorg geven de deelnemende partijen in het College Perinatale Zorg aan ‘hoe de geboortezorg vanuit het netwerk, kennis, kunde en relatie met de zwangere, wil en kan bijdragen aan een goede start voor een beter Nederland’.

Meer aandacht

Met de agenda hopen de samenwerkende partijen integrale samenwerking tussen professionals in de geboortezorg, zorg voor jeugd en het sociaal domein ‘aan te jagen met als doel het verder terugbrengen van de babysterfte en een goede start voor ieder kind in Nederland’. Bruins: ‘Het is belangrijk dat er meer aandacht komt voor dit onderwerp, de preventieagenda levert hier een mooie bijdrage aan. Daarnaast is het goed om te zien dat er niet alleen gekeken gaat worden naar zorg rondom de geboorte, maar ook al daarvoor. En dat er ook naar de moeder, omgeving en leefstijl van de moeder wordt gekeken in plaats van alleen naar het kind.’

Klik hier voor de Preventieagenda Geboortezorg 2018-2022.

 

(foto: shutterstock)

 

Maartje van der Zedde

Hoofdredacteur KraamSupport

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen