Onderzoek naar vroege signalen ADHD

Tijdens het ROAD onderzoek (Risico op Ontstaan van ADHD) worden baby’s waarvan minstens één biologische ouder ADHD heeft samen met hun ouders gevolgd, vanaf de zwangerschap tot aan 6 jarige leeftijd. Doel is meer duidelijkheid te krijgen over de vraag waarom sommige kinderen wel ADHD ontwikkelen en anderen niet.

ADHD is sterk erfelijk bepaald en komt veel voor binnen families. Niet alle kinderen van ouder(s) met ADHD krijgen zelf ook ADHD. Een diagnose ADHD wordt meestal gegeven als een kind op de basisschool zit, maar ouders hebben vaak al eerder in de gaten dat de ontwikkeling van hun kind anders loopt dan die van andere kinderen. Wat de vroege signalen van ADHD zijn, is onvoldoende bekend.

ROAD wil de vroege signalen van ADHD goed in kaart brengen en onderzoeken hoe aanleg en omgeving hierop van invloed zijn. Daarom willen de onderzoekers een grote groep gezinnen vanaf de zwangerschap volgen. Beter zicht op de risicofactoren voor het ontwikkelen van ADHD, maakt het mogelijk om vervolgens te bekijken of er behandelingen mogelijk zijn om de ontwikkeling richting ADHD te verminderen of zelfs te voorkomen.

Hoe het onderzoek precies in zijn werk gaat is te lezen op: https://vroegherkenningadhd.nl/hoe-het-onderzoek-werkt

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen