Ook baby’s hebben huidhonger!

Corona heeft ons duidelijk gemaakt dat fysiek contact noodzakelijk is voor ons welzijn. Maar niet alleen volwassenen lijden aan huidhonger, ook voor baby’s is huidcontact een basisbehoefte, blijkt uit uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Het is zelfs schadelijk om moeder en baby na de geboorte van elkaar te scheiden.

Het gebod om afstand te houden, sociale contacten te beperken en de angst die er bij velen ingekropen is om besmet te raken met het coronavirus, zorgen ervoor dat steeds meer mensen zich afzonderen. Met name alleenstaanden en ouderen ervaren door die afzondering een gemis aan fysiek contact. Zij lijden aan wat we omschrijven als “huidhonger”.

Ook baby’s lijden aan huidhonger, daarvoor is overweldigend wetenschappelijk bewijs. Huidcontact is een basisbehoefte van élke mens, maar hoe jonger je bent, des te meer levensnoodzakelijk het is. In het artikel ‘Ook baby’s hebben huidhonger! Waarom huidcontact ook voor baby’s van levensbelang is’ schetst Tom Van den Broeck waarom huidcontact geen traktatie is, maar noodzakelijk voor een pasgeborene. Ook legt hij uit waarom het scheiden van moeder en baby zelfs schadelijk is.

Dit mooie artikel is te lezen op de website Birth Matters.

Geen reacties

Jij kunt de eerste zijn, plaats een reactie!

Geef een reactie



Dank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen