‘Steriliseer flesjes na flesvoeding met koud gesteriliseerd water’ 

Wetenschappers adviseren ouders die hun baby met de fles voeden, om deze na gebruik met gesteriliseerd koud water te steriliseren. Ze raden bereiden van melk in plastic af, net als opwarmen in de magnetron en het schudden van het flesje voor goed gemengde poeder. Dit doen zij omdat baby’s dagelijks 1 miljoen deeltjes microplastic binnenkrijgen via flesjes van plastic. Of dit schadelijk is voor de gezondheid weten ze niet, daarom geldt het als preventief advies. Dit meldt RTL Nieuws.  

Ierse onderzoekers zagen dat bij het bereiden van poedermelk in warm water microplastics vrijkomen. Ditzelfde stelden ze vast bij het schoonmaken van de flesjes. Hoe warmer het water, hoe meer deeltjes er vrijkwamen, zagen ze bij tien soorten melkflesjes voor baby’s. De effecten hiervan op de gezondheid van baby’s is onbekend en daarom dringen de wetenschappers aan op verdiepend onderzoek hiernaar.  

3 reacties op “‘Steriliseer flesjes na flesvoeding met koud gesteriliseerd water’ 


 1. Jose schreef:

  Wat een onduidelijk bericht.
  Hoe sterriliserr je net koud gesteriliseerd water?

  Hoe kun je voeding anders klaarmaken of beter wat is alternatief?

  Dit lijkt een persbericht zo overgenomen maar niet aangevuld met info voor de kraamzorg wat we toch mogen verwachten?

 2. Ans. schreef:

  Eens met José. Waar zit steriel water in? In een autoclaaf? Uitkoken maakt niet steriel. En schudden doen we al nooit. Gewoon roeren met een lepeltje. Wel een stukje reden om voor borstvoeding te kiezen;) 😉

 3. Ans schreef:

  Vage losse Flodder artikel.
  Koud gesteriliseerd water?? Wat, waar en hoe??

Geef een reactieDank je wel ${name},

Je reactie is verzonden.
We zullen deze bekijken en zo snel mogelijk plaatsen.

Naam Reactie
Reactie plaatsen